Familjeföretaget Yoghs levererar yoghurtglass direkt hem till din dörr

2014-08-26

Frusen yoghurt eller yoghurtglass är ett amerikanskt efterrättskoncept som blev populärt på 80-talet. I USA går denna syrliga glass ofta under namnet frozen yoghurt eller kort och gott; froyo. Nu har konceptet slagit igenom på bred front även i Sverige och Stockholmsföretaget Yoghs, som drivs av mor och dotter Marminge, lanserar nu en ny tjänst där sötsugna Stockholmsbor kan få yoghurtglass levererad direkt till dörren. Yoghs driver sedan våren 2013 en glassbar på Östermalm i Stockholm, där ägarna erbjuder laktosfri yoghurtglass av svensk yoghurt med noga utvalda toppings. Precis som på 80-talet beror troligtvis yoghurtglassens ökade popularitet på att den inte är lika fet som gräddglass vilket lockar hälsomedvetna.

Yoghs Catering är namnet på företagets nya tjänst och från och med den 23:e juni 2014 har kunder i Stockholmsområdet kunnat få direktleverans av glass. Tjänsten riktar sig både till företag och till privatpersoner som vill bjuda på något sött och gott till fikat, på eventet, minglet eller festen. Ann-Sofi Marminge säger följande om företagets nya cateringtjänst:

”Efterfrågan på yoghurtglass ökar hela tiden och kunderna vill kunna ta med sig upplevelsen till hemmet eller kontoret. Vi gör det lätt och smidigt för våra kunder att njuta av en fräsch godsak där de befinner sig.”

Beställer man hemkörning av Yoghs yoghurtglass levereras den i portionsbägare med topping vid sidan om. Du kan välja mellan fyra olika glassmaker samt en uppsjö av olika toppings; strössel, färsk frukt, jordnötssmör, kolasås, bär, nötter, geléhallon och minimarshmallows är några exempel. Glassen levereras i kylbevarande lådor och innehållet kan anpassas efter önskemål. Extra topping kan köpas till för fem kronor per person.

Kuriosa - Sveriges äldsta glasmästeri är familjeägt

Stockholm är fullt av familjeföretag och på andra sidan stan, på idylliska Södermalm ligger NP Ringströms som drivs av femte och sjätte generationen. Företaget har också expenderat under de senaste åren och ser positivt på utvecklingen innanför tullarna. Sveriges äldsta glasmästeri beskriver sin tjänst så här:

"Vi åtar oss allt från den lilla rutan till det stora projektet. Vi utför reparations och nyglasningar hos såväl privatpersoner som i fastighetsförvaltarnas byggnader. Våra specialiteter är inredningsglas, blyinfattning, blästring och vårt stora glaslager."

Fotograf: Matilda Lindeblad.